Unlocks
Je kan wapens unlocken maar ook uitrusting en speciale mogelijkheden (zie speldjes), je kan deze combineren en zo zijn er tot zo'n 1500 combinaties mogelijk.

Wapens + uitrusting unlocks:


Assault:

AED-6 defibrilator
./images/unlocks/w_assault_defibrillator.gif
Dit is simpelweg de vervanger van de “shockpaddles” uit bf2 en wordt gebruikt om mensen te doen herleven (revive).

SMK-1 grenade
./images/unlocks/w_assault_smokegrenade.gif
De SMK kan gebruikt worden als afleidingsmaneuvre, als signaal en als offensief wapen, hij verspreid een op kalium-chloraat gebaseerde rook.

Baur H-AR
./images/unlocks/w_assault_baur.gif
De Baur H-AR is de opvolger van de Scar 11 en vuurt hoog-kaliber-wolfram-kern-munitie af om een maximum aan schade te bekomen. Door gebruik te maken van HM-3 metalen is de Baur zwaar maar krachtig.

Voss L-AR
./images/unlocks/w_assault_voss.gif
Gemaakt met een omhulsel van polymeer vezels is de Voss een neef van de Krylov FA-37. Hij offert evenseens kracht op voor draagbaarheid en vuurlengte. De Voss wordt meestal gebruikt als support in hoge bewegings situaties. De Voss vuurt dus kogels af van een lager kaliber, maar heeft zo grotere amopatronen.

PK-74 AR-Rocket
./images/unlocks/w_assault_scar.gif
De PK-74 is gemaakt van een glasvezel-zink samenstelling en gevuldt met een zeer explosieve synthetische brandstof samenstelling. Wanneer de PK-74 toegevoegd wordt aan het standaar Assault geweer, resulteerd de PK-74 in een compacte, lichte en draagbare lanceerder. De universele munitie gedeeld met de amunitie van de Herzog shotgun wat zorgt voor variabele combinaties voor zowel impact als “airburst” bestemmingen.

Herzog AR-Shotgun
De Herzog Shotgun ziet er precies hetzelfde uit als de PK-74. Zoals elke shotgun is de Herzog slechts geschikt in close combat vanwege het kort bereik.

Advanced medic kit
Deze ziet er precies het zelfde uit als de traditionele medickit, maar heeft veel meer inhoud.

Recon:


RDX demopack

./images/unlocks/w_recon_demopack.gif
De RDX lijkt veel op zijn voorganger de C4, je kan hem net als de C4 overal op plakken en op afstand doen detoneren. Hij is gevuld me een zeer explosieve samenstelling: PNC p(olyethyl nitrate cyclobutane)

Lambert Carbine
./images/unlocks/w_recon_carbine.gif
De lambert heeft een compact design en een hoge vuursnelheid. Wat de Lambert verliest in vuurkracht maakt hij helemaal goed in gebruiksvriendelijkheid. Omdat hij gemaakt is met SB-7, het nieuwste polymide-matrix materiaal heeft de ruwe maar toch lichte Lambert een minimum aan terugslag waardoor hij zeer acuraat is. Het dubbel magazine systeem samen met de samengeperste laag kaliber munities geeft de Lambert een nooit geziene ammo hoeveelheid (zonder te moeten reloaden).

APM
./images/unlocks/w_recon_apm.gif
Dit is de opvolger van de claymore. APM staat voor anty personal mine. De APM geeft een explosie in de vorm van een ventilator en is zeer dodelijk voor infanterie die zijn voorkant met snelheid benaderen, hij kan echter ontweken worden door voorzichtige soldaten.

IT-33
./images/unlocks/w_recon_camo.gif
De IT-33 bootst de omringende licht en textuur patronen van de soldaat na door middel van een door een microprocessor gecontrolleerde, vezel opisch, DLD (dynamic liquid display). De IT-33 zorgt ervoor dat een soldaat 90% onzichtbaar wordt.

Engineer:Koenig H-AVR
./images/unlocks/w_engineer_koenig.gif
De Koenig vuurt zijn kogels af met zeer hoge snelheid. De Koenig beschikt over een door een microprocessor bestuurd anti-terugslag systeem, een structuur van een stalen legering en vuurt armor doorborende, met een soort vin gestabiliseerde munitie af.

PDS-1
./images/unlocks/w_engineer_sonar.gif
De PDS-1 bevat een microprocessor en detecteerd alle voertuigen die in zijn buurt komen. Zowel het type als de positie van het voertuig worden bekend gemaakt aan alle squad members.

II-29
./images/unlocks/w_engineer_motionmine.gif
De II-29 gebruikt een geavanceerd TDD (target detection device) om actief vijandige voertuigen op te sporen en te elimineren door hun electronische en infrarode kenmerken te analiseren. De explosieve kracht van de II-29 is lager dan de traditionele mijnen als gevolg van de plaats die het DTT in neemt.

II-14
./images/unlocks/w_engineer_emp.gif
De II-14 is de stationaire variant van de EMP grenade (zie unlocks-support) en maakt gebruik van dezelfde elektromagnetische puls om alle vijandige voertuigen in zijn omgeving tijdelijk te imobiliseren in bijna alle situaties.

Support:


V5 EMP grenade
./images/unlocks/w_support_empgrenade.gif
Anders dan een gewone granaat die een fysieke explosie veroorzaakt, veroorzaakt de V5 een elektrogmagnetische puls die een kortsluiting veroorzaakt bij alle (vijandige) voertuigen en elektrische apparaten in de omgeving.

Clark 15B shotgun
./images/unlocks/w_support_shotgun.gif
De Clark is gebouwd met kyloniet, een geavanceerde thermoplastisch materiaal. De Clark shotgun vuurt de nieuwste met vin gestabiliseerde ‘frag-15” kogels af waardoor er een cirkelvormig vuurpatroon wordt bekomen, zeer effectief tegen infanterie van dichtbij.

Ganz HMG
./images/unlocks/w_support_ganz.gif
De Ganz is nog meer betrouwbaar de de Bianchi LMG en moet nog minder gereload worden dan de Shuko LMG en is daar mee de bekroning in het onderzoek naar lichte machine geweren. Omdat hij gemaakt is van een super licht polymeer materiaal, geupgrade is met een “onboard” stabilizatie en hitte verminderings systeem en voorzien is van een elektronisch dubbel magazine systeem, heeft de Ganz HMG een nooit geziene vuurkracht, kwaliteit en constantie tijdens het vuren.

IPS shield
./images/unlocks/w_support_sheild.gif
Het IPS shield is in staat om voor korte tijd aanvallen van klein en medium kaliber vuur af te weren. Het is geschikt voor 1 persoon en is ion geladen voor een tijdelijke individuele protectie. Het systeem is niet gemaakt om aanvallen van voertuigen te weerstaan.

Alle:


FRG-1 grenade
./images/unlocks/w_all_grenade.gif
De FRG-1 grenade wordt met de hand geworpen die een sterke fysieke explosie veroorzaakt. Hij vervangt de traditionele TNT vulling voor PNC (polyethyl nitrate cyclobutane) die zorgt ervoor dat de granaat lichter is en effectiever is dan de traditionele granaten.

PDD-200
http://bf.web-share.nl/images/gadgets/pdd200.jpg
De PDD-200 is een korte, tot medium afstand opsporingsapparaat, waarmee de soldaten de vijand kan opsporen. Deze PDD-200 kan tevens door objecten heen kijken.


Naast de klassieke badges, medailles en ribbons zoals in bf2 heb je nu ook de speciale mogelijkheden (abilities):

./images/unlocks/Ability-hand-grenades.png
Deze unlock stelt je in staat om in het gevecht 2 handgranaten mee te nemen.

./images/unlocks/Ability-extra-hand-grenade.png
deze unlock zorgt ervoor dat je nog 1 extra handgranaat kan meenemen en zo dus een totaal van 3 handgranaten krijgt.

./images/unlocks/Ability-larger-pistol-clip.png
Dit zorgt ervoor dat je pistool meer munitie bevat per magazijn

./images/unlocks/Ability-increased-sprint-am.png
Deze unlock zorgt ervoor dat je langer kan sprinten.

./images/unlocks/Ability-sprint-recharge.png
Deze unlock zorgt ervoor dat je sprintersbalk sneller weer wordt gevuld