Modus
-conquest:

Dit is de klassieker, je probeert zoveel mogelijk vijandige spelers uit te schakelen terwijl je probeert de vlaggen te veroveren zodat het aantal “levens” van het vijandige team langzaam afneemt.

-Co-op:

Geen co-op meer in bf2142.

-Titan:

Naast Conquest mode heeft Battlefield 2142 ook een nieuwe game mode, namelijk de Titan Mode. De bedoeling van de Titan mode is de Titan vernietigen van je tegenpartij, door middel van de kern op te blazen. Voordat dat mogelijk is moet je eerst een aantal stappen uitvoeren om dit te bereiken.

De Titan
De Titan is een groot luchtschip, de Titans zijn hoofdbasissen van het team. Het idee van zo'n Titan was om mensen uit de bevroren gebieden te evacueren en in veiligheid te brengen. De EU en PAC gebruiken deze schepen nu voor militaire doeleinden. Onder de Titan komen de grondvoertuigen en op de Titan de luchvoertuigen.

Titan ModeStap 1.
Er zijn in het begin 3 raketsilo's die neutraal zijn. Deze raketsilo's kunnen worden overgenomen als er geen vijanden in de buurt zijn net zoals een vlag in Conquest mode. Alleen het overnemen van zo'n silo gaat een stuk sneller (2 sec.) dan het overnemen van een vlag. Daarna begint de silo af te tellen. Als de teller bij nul is schiet deze missle silo raketten af om het schild van de tegenpartij uit te schakelen.


Stap 2.
Zodra het schild van de Titan is uitgeschakeld kan de Titan binnengevallen worden. Dit kun je onder andere doen via de Launch Pods die in de APC zitten. Deze Pods hoeven niet alleen tegen de Titan worden gebruikt, maar het kan ook in het veld worden gebruikt. De Titan binnenvallen kan natuurlijk ook met luchtvoertuigen.


Stap 3.
Eenmaal binnen moeten de soldaten de besturingspanelen vernietigen met explosieven (C-7). Als er één is vernietigd gaat er een deur open die naar de kernreactor leidt.
Als alle besturingspanelen zijn vernietigd is het mogelijk om de kernreactor te vernietigen. Als de kern is vernietigd hebben de soldaten die aan boord zijn nog 30 seconden om eraf te komen, voordat het schip explodeert. Als het team de Titan heeft vernietigd heeft dit team gewonnen.

Als je van de Titan afkomt krijg je extra punten. Deze punten zorgen voor nieuwe wapens en gadgets voor je wapenuitrusting.