Recon
Deze categorie bevat de snipers en speciale doelgerichte ploegen.

Sniper

Snipers zijn de snelste van alle rangen en kunnen Proximity mijnen plaatsen.
Ze kunnen ook een dekmantel gebruiken waardoor ze voor 90% ontzichtbaar worden als ze niet bewegen. Wanneer ze bewegen komen er glinsterende effecten over hen heen. Als hun dekmantel verdwijnt kunnen ze aanvallen of mijnen plaatsen.

Special Forces

Ze hebben zenders bij zich, die ze kunnen planten op of bij dingen waardoor er een soort van doel komt voor jouw vrienden. Het artikel vermelt een aantal wapens die automatisch het doel volgen.
Door EMP handgranaten worden de voertuigen stilgelegd en de infanterie verblind.

Plakkerige bommen zijn hetzelfde als C4's, die je kunt ontsteken op afstand.


Assault
Deze groep bestaat uit de aanvallers en de docters.

Assault

Deze hebben nog een tweede mogelijkheid op hun wapens zitten, namelijk een granaatlanceerder die enkele manieren heeft om te schieten. Een andere mogelijkheid is het exploderen van de huls na aanraking.

Medics

Deze kunnen d.m.v. een med-kit de health van hun medesoldaten en hun eigen bijvullen. Met een defibrilator kan hij ook zwaargewonden soldaten weer tot leven brengen.


Support
Deze categorie bestaat uit zwaar bewapende soldaten.

Support

Deze kunnen ammunitie bijvullen d.m.v. een ammobox. Ze kunnen ook een schild neerzetten dat ze tijdelijk tegen vijandelijk vuur beschermt, deze kan echter wel doorschoten worden met de wapens op voertuigen.

Ze kunnen ook EMP granaten gooien die de stroom laten uitvallen in voertuigen.


Anti-tank

Engineers

Kunnen een radiografisch bestuurde schildwacht in elkaar zetten, die gemaakt is om automatisch op de vijand te schieten.

Een flitslicht en een alarm gaan af als de vijand in het voordeel is. De radiografisch bestuurde schildwacht explodeert als de ingenieur dood is. Bovendien explodeert het als er te veel schade is aan de schildwacht. Door hun lichte machinegeweren is het mogelijk om gemakkelijk en snel gebieden te beschermen. Bovendien kan deze klasse de voertuigen van de teamgenoten repareren.

Waarschijnlijk kunnen ze luchtafweerwapens beheersen.
Wat er al bekend is, is dat er raketten zijn die in staat zijn om het doel te achtervolgen die gescand is door een verkenner.


Squad leader

Squad leader

Deze kan een SLSB plaatsen (squad leader spawn locatie baken).
Deze stelt de squad leden in staat om te spawnen op een door de squad leader aangegeven positie te spawnen.
Hij heeft ook een drone ter beschikking die achter hun aanvliegt en de vijan aanvalt met 2 machine geweren. Hij kan ook een drone die verkent kiezen.