EU wapens
-SCAR-11
./images/euweapons/w_assault_scar.gif
Zeer hoge vuurkracht en heeft de mogelijkheid in koude condities te opereren. Het heeft een hoog aantal “shoten per minuut” zelfs in koude klimaten omwille van het gebruik van een geïntigreerde warmte-verdeeler dat wapens beschermt van bevriezing. De impact van elke kogel bedraagt 800 m/s waardoor zelfs de nieuwst ontwikkelde armor wordt doordrongen.

Recon

-Moretti SR-4
./images/euweapons/w_recon_morretti.gif
De moretti maakt gebruik van een semi-automatische configuratie, kogels van hoog kaliber en een telescopisch zicht, wat hem geschikt maakt voor medium en long shots. De moretti is voorzien van een gecarobiniseerde metalen loop om de thermische afwijken te minimaliseren. Hij zorg echter voor een grote terugslag waardoor de recon toch een “one shot, one kill” moet zien te krijgen.

Engineer

-Mitchell AV-18
./images/euweapons/w_engineer_mitchell.gif
De Mitchell is gemaakt van polyminium, een nieuw op titanium gebaseerd mengsel, waardoor hij ultralicht is en waardoor hij dus gemakkelijker kan worden meegedragen en het reisgewicht kan worden besteed aan (extra) raketten. De raketten zijn namelijk erg zwaar, ze vervangen de standaard “Heat” (high explosive anti-tank) raketten door zwaardere, superplastische multi-kernkop-explosieven. De Mitchell kan de meest gesofisticeerde armor doorboren en grote schade aanbrengen.
-Turcotte Rapid SMG
./images/euweapons/w_engineer_turcotte.gif
Dit wapen combineert de hoge snelheid van een “assault rifle”, de automatische capaciteit van een “machine gun” en de draagbaarheid van een pistool. De turcotte is geladen met een klein kaliber dat armor kan doorboren, hij is niet erg accuraat en is niet krachtig op lange afstands-schoten maar zijn hoge vuur snelheid (fire rate) maakt het erg effectieve in close combat.

Support

-Bianchi LMG
./images/euweapons/w_support_eulmg.gif
De Bianchi is effectief als “support fire/covering fire” door zijn in-alle-toestanden-hoge-veerkracht en zijn mogelijkheid om lang achter elkaar te blijven vuren (zonder reload). Door een hitte-bestendige metalen loop en computer gestuurde hitte-overbrengings systeem heeft de Bianchi geen koeling nodig waardoor je ononderbroken kan blijven vuren. Door zijn intrekbare steun poten (“bipod”) is de bianchi het meest acuraat in de “prone” (liggende) positie.

Alle

-P33 Pereira Pistol
./images/euweapons/w_all_p33.gif
De P33 is accuraat op korte afstanden maar zou toch maar als laatste middel in een gevecht worden gebruikt.
-BJ-2 Combat Knife
./images/euweapons/w_all_knife.gif
Een kill met een mes zal de tegenstander’s “dog tags” (identificatie label, wat word gedragen door de soldaat om zijn nek) achterlaten als beloning.